Knop Home
Knop Video
Knop GP Wognum
Knop Contact

31 januari en 1 februari 2004

Grand Prix van Wognum

Prins PietSpeed de Eerste

Op druilerige dagen is het soms best moeilijk de kroost te vermaken: het regent en waait, de voetbal gaat niet door, wat doe je dan? Juist, op 31 januari en 1 februari naar de 22e Grand Prix van Wognum, lekker binnen met een héle grote autoracebaan spelen, en als je vrienden daar dan ook zijn is dat mooi meegenomen. De 22e Grand Prix, een jubileum in de carnavalssfeer met als voorganger Prins PietSpeed 1. Het was nog geen carnaval, dat niet, maar op zondag waren Prins en een deel van zijn gevolg toch echt aanwezig om deze 22e keer te vieren. Natuurlijk is 22 een record, maar dat waren alle voorgaande edities ook al… Er werd door Everland in ieder geval een nieuw record gevestigd: nog nooit waren er zoveel dozen chips verkocht, en zelfs was er ondanks de wind een extra tent opgebouwd (door Scouting Wognum) voor deze wedstrijden. De tent bleek achteraf bijna niet nodig, maar de chips wel.

Over records: dat was het aantal deelnemers, die er een gezellige dag van maakten. Sommigen moesten wat geduld hebben, want na de eerste voorrondes duurde het nog bijna 4 uur voor de finales van start gingen. De echte liefhebbers maalden daar niet om en opvallend waren een aantal zeer jeugdige deelnemers die zowel op zaterdag als op zondag voortdurend bij de baan zaten. Ook de ouders hielden dapper stand. De recorddeelname is misschien toch het gevolg van de carnavalstemming, of misschien is het wel het Jos Verstappen-effekt: als hij niet racet dan wij zelf maar.

Maar goed, wat gebeurde er dit weekend: op zaterdag streed de jeugd van de basisschool om de eer, en deed dat zeer gedreven. Ook hier in alle vroegte coureurs om de deur, die op deze wijze veel training kregen. De races verliepen vlekkeloos en veelal wist je vooraf echt niet wie de diverse voorrondes en finales zouden gaan winnen. Er waren vele kanshebbers, en met name nieuwe gezichten die eindelijk geen last meer hadden van de ouderen die inmiddels brugpiepers waren geworden. Veel jongens, maar ook meisjes, en 1 van die meisjes was de pas 8 jarige Celine Karsten die de voorrondes maar liefst als derde afsloot. Uiteindelijk werd zij vierde, een prestatie die haar nog lang zal heugen. Zoals gezegd, het viel niet te voorspellen en zo wist Niels Ursem nipt te winnen vóór Roy Zwaan, Bas Ooyevaar en de veelgeprezen Celine. En de verliezers; die maalden daar niet om.

En toen werd het morgen, en zij kwamen: met heel veel. De rijders bezweken soms onder de druk van publiek en de nukken van de auto´s, maar de sterksten hielden stand. Onder hen een aantal wijze mannen van de carnavalsvereniging, ja met sterke verhalen. Zij reden zichtbaar voor de lol maar toch fanatiek. Dit is pas echt carnaval! Ook was door de Team PietSpeed junioren de shovel van de Prins met Lego nagebouwd op een heuse racewagen, en deze reed enkele ronden. Het viaduct bleek te laag, en 1 maal werd de prins onthoofd: als dat maar niet in het echt gebeurd.

Na veel voorrondes werd het bij vijven toen de finalisten bekend werden gemaakt: hierbij werd door de wedstrijdleiding rekening gehouden met het feit dat een aantal rijders met de langzamere auto´s hadden gereden waarvoor een meetcorrectie werd toegepast. Uiteindelijk 13 rijders in de D t/m A finales, en wij hoopten daar Sjors Blaauw nu eens niet tegen te komen. Hij had wederom weer een grotere handicap (nu 15 seconden wachten bij de start, hetgeen overeenkomt met ongeveer 2 ronden) maar helaas hadden zijn concurrenten wat pech met uitvliegers waardoor de wisselbeker wederom voor hem was. Robin Stam kwam erg ver, en ook de jonge Ramon Baart viel op. Uit Hoorn, van raceclub Pitstop, waren een aantal rijders gekomen en zij hadden twee man in de finales, maar ook dat hielp niet tegen het orakel van Wognum. Net als Schumacher haalde hij zijn inmiddels 6e titel binnen. De organisatie moet maar eens wat extra´s doen voor de concurrentie door trainingen, uitgekiende voeding en dergelijke, want dit gaat weer een wisselbeker kosten.

Racende Prinsen

Uitslagen Junioren

A-Finale

1 Niels Ursem
2 Roy Zwaan
3 Bas Ooyevaar
4 Celine Karsten

 

B-Finale

1 Bas Ooyevaar
2 Christiaan Conijn
3 Jeroen Romein
4 Tom Ootes

 

C-Finale

1 Christiaan Conijn
2 Gijs Ooyevaar
3 Ramon Bleeker
4 Yoeri Ursem

 

D-Finale

1 Yoeri Ursem
2 Luc Roozendaal
3 Ellen Ootes
4 Nick Admiraal

Uitslagen Senioren

A-Finale

1 Sjors Blaauw
2 Robin Stam
3 Maurice Blaauw
4 Frank vd Vuurst

 

B-Finale

1 Robin Stam
2 Ramon Baart
3 Nick Velzeboer
4 Jordy Meijer

 

C-Finale

1 Ramon Baart
2 Raymond Veeken
3 Ron Kroon
4 Nick Schouten

 

D-Finale

1 Ron Kroon
2 Jordi Velzeboer
3 Niels Ursem
4 Roy Zwaan